Eindelijk verlaagde vennootschapsbelasting, uitbreiding flexi-jobs en weer een echte proefperiode

Eindelijk verlaagde vennootschapsbelasting, uitbreiding flexi-jobs en weer een echte proefperiode

Het zomerakkoord dat de federale regering afgelopen nacht gesloten heeft, is door de bank positief voor de zelfstandigen en de kmo’s. Vooral de al lang gevraagde daling van de vennootschapsbelasting wordt door NSZ enthousiast onthaald. De huidige hoge vennootschapsbelasting zet immers een rem op investeringen. Driekwart van de vennootschappen zal meer investeren (o.a. in personeel, machines en uitbreiding) eens de vennootschapsbelasting verlaagd is naar 20 procent, zo bleek uit onderzoek van de ondernemersorganisatie waaraan eind vorig jaar 940 zaakvoerders van vennootschappen hebben deelgenomen. Dat die verlaagde vennootschapsbelasting wordt gecompenseerd door een minimumbelasting van 7,5 procent voor multinationals die anders via fiscale spitstechnologie amper belastingen moeten betalen vindt NSZ niet meer dan billijk. Al lang pleit NSZ voor eenvoudigere en rechtvaardigere belastingen waarbij alle ondernemingen, klein of groot, gelijk voor de wet zijn en grote ondernemingen de dans dus niet langer kunnen ontspringen.

Verder valt toe te juichen dat het kopen van aandelen fiscaal wordt gestimuleerd door op de eerste schijf winst van 627 euro geen roerende voorheffing van 30 procent meer te moeten betalen. Het enorm contingent spaargeld in ons land moet op die manier meer gebruikt worden om aandelen te kopen en dus te investeren in bedrijven. Ook de uitbreiding van de flexi-jobs van de horeca naar de kleinhandel (bakker, slager,…) werd al lang bepleit door NSZ. Kleinhandelaars zijn immers, net als de horeca, op zoek naar medewerkers die hen tijdelijk komen helpen. Alleen vindt de detailhandel op dit moment haast niemand hiertoe bereid. Werknemers die naast hun job nog wat willen bijverdienen, kiezen vandaag de dag zo goed als integraal voor de horeca, waar de flexi-jobs (waarbij bruto overeenstemt met netto) ervoor zorgen dat ze dubbel zoveel kunnen verdienen dan pakweg bij de bakker of slager om de hoek.

Ook is NSZ enthousiast over de hervorming van de proefperiode. Micro-ondernemingen en kmo’s begrepen namelijk niet dat zij sinds het eenheidsstatuut, ingevoerd in 2014, meteen twee weken opzeg moesten betalen voor iemand die pas in dienst is. Daarom is het goed dat die opzeg teruggebracht zal worden naar één week voor nieuwe medewerkers die binnen de drie maanden na aanwerving worden ontslagen. Bovendien gaat er tussen de derde en zesde maand telkens een week opzeg af. Een sterk signaal, vindt NSZ, net als ook enkele sectorale maatregelen dat zijn, zoals de lastenverlaging in de bouwsector die Belgische bouwbedrijven en bouwvakkers meer armslag geven en de terugbetaling van een aantal bezoeken aan de psycholoog. Gezien de stevige opmars van het aantal burn-outs en depressies is het goed dat therapie vanaf volgend jaar voor een stuk zal worden terugbetaald.

deel dit