Eén factuur voor het afspelen van muziek

Categorie Algemeen
Eén factuur voor het afspelen van muziek

Sinds een aantal jaren kunnen bedrijven alle auteursrechten voor het afspelen van muziek op de werkvloer via één aangifte regelen. Er moet nu ook snel één factuur komen voor alle rechten rond het afspelen van muziek. Dat zal het hele proces nog transparanter en overzichtelijker maken.

Ondernemers die muziek laten afspelen in hun handelszaak, kantoor, eetruimte of op de werkvloer kunnen sinds een aantal jaren alle auteursrechten hierover regelen via één aangifte. Dat kan via de website www.eengemaakteaangifte.be.

Voor NSZ is de ééngemaakte aangifte een stap in de goede richting, maar mag het daar niet bij blijven. Er moet nu snel één factuur komen voor alle rechten rond het afspelen van muziek. Dat zal het hele proces nog transparanter en overzichtelijker maken.

Voor de volledigheid: bedrijven die tot en met acht werknemers in dienst hebben, zijn vrijgesteld van het betalen van auteursrechten voor het afspelen van muziek op de werkvloer, in de kantoren, de refter of tijdens bedrijfsfeesten. Daarmee zorgde NSZ ervoor dat ruim drie kwart van de ondernemingen van deze vrijstelling kunnen genieten. Deze regeling geldt niet voor het spelen van muziek op publiek toegankelijke plaatsen, zoals een winkel, een café of een kapperszaak. Zij moeten dus wel auteursrechten betalen.

deel dit