Biztax: uitstel voor indienen aangiftes vennootschapsbelasting na vraag NSZ en KVABB

Categorie Fiscaal
Biztax: uitstel voor indienen aangiftes vennootschapsbelasting na vraag NSZ en KVABB

Dankzij NSZ en de bij haar aangesloten sectorfederatie van de boekhouders en accountants KVABB krijgen vennootschappen tot woensdag 7 oktober (in plaats van vandaag) de tijd om de aangiftes van hun vennootschapsbelastingen in te dienen. Biztax, de applicatie van de FOD Financiën voor de aangiftes van de vennootschapsbelasting, ligt immers, net nu die aangiftes vandaag moeten worden ingediend, opnieuw plat. Ook blijven beide organisaties hameren op de uitbreiding van de capaciteit van Biztax. “Hoeveel keer moet Biztax nog plat liggen vooraleer er ten gronde wordt gewerkt aan performantie ervan?”, vraagt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws zich af.

De aangiftes voor de vennootschapsbelasting kunnen worden ingediend tot en met 30 september, tot vandaag dus, maar sinds gisteren ligt Biztax, de applicatie waarlangs dat moet gebeuren, plat. Daarom vroegen NSZ en KVABB aan Financiën uitstel voor het indienen van die aangiftes. En dat uitstel werd ondertussen verkregen: de deadline voor het indienen van de aangiftes vennootschapsbelasting ligt nu op woensdag 7 oktober.

Biztax hapert wel meer, eens de deadline voor het indienen van die aangiftes nabij komt. Het is voor NSZ en KVABB dan ook onvoorstelbaar dat de fiscus ondertussen nog niet gewerkt heeft aan de performantie van die applicatie. Ook tijdens piekperiodes, zoals nu wanneer grote hoeveelheden documenten worden ingegeven, moeten boekhouders en accountants kunnen rekenen op een toepassing die ze blindelings kunnen vertrouwen.

deel dit