Aantal gevallen van werkgeversfeedback met 42 procent toegenomen

Categorie Werk
Aantal gevallen van werkgeversfeedback met 42 procent toegenomen

Het aantal gevallen van werkgeversfeedback over Vlaamse werkzoekenden is in 2017 met 42 procent toegenomen, zo blijkt uit een analyse van NSZ op basis van cijfers van de VDAB. In totaal werd er 23.481 keer sollicitatiefeedback gegeven door Vlaamse werkgevers, het meest wel via de VDAB-consulent. Die feedback doorgeven kan op zich gemakkelijk, onder meer via www.vdab.be/sollicitatiefeedback, maar die module is nog te weinig gekend bij Vlaamse kmo’s onder meer omdat ze niet prominent op de homepage van het werkgeversgedeelte staat. “Nochtans kan die werkgeversfeedback zeer handig zijn om werkzoekenden te helpen in de zoektocht naar een baan of om zogenoemde schijnsollicitaties mee aan te pakken”, zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws.

NSZ is al langer dan vandaag een fervent voorstander en promotor van sollicitatie- of werkgeversfeedback die werkgevers onder meer kunnen indienen via www.vdab.be/sollicitatiefeedback of kunnen meedelen aan hun VDAB-contactpersoon. Met die feedback kan de VDAB beter afstemmen op de noden van zowel de werkgever als de werkzoekende. De VDAB en de werkgever leren elkaar op die manier ook beter kennen, zodat er bij nieuwe voorstellen voor kandidaten nauwkeuriger kan ingespeeld worden op de specifieke noden van het bedrijf.

Het aantal gevallen van sollicitatiefeedback zit al enkele jaren in stijgende lijn, zo blijkt uit cijfers van de VDAB. In 2017 nam het aantal gevallen van werkgeversfeedback met 42 procent toe. Voor de volledigheid: eind februari waren er 205.219 werkzoekenden in Vlaanderen en het afgelopen jaar ontving de VDAB 261.913 vacatures. Op zich is het aantal 23.481 gevallen van sollicitatiefeedback dan eerder aan de lage kant.

Daarom is NSZ ervan overtuigd dat die werkgeversfeedback nog stukken beter kan scoren. Uit onderzoek dat NSZ voerde bij 605 Vlaamse micro-ondernemingen en kmo’s blijkt dat slechts 42 procent op de hoogte is dat ze zulke informatie kunnen terugkoppelen naar de VDAB. Dat is wel al beter dan vier jaar geleden, toen uit gelijkaardig onderzoek bleek dat 32 procent van de Vlaamse ondernemingen op de hoogte waren van deze module.

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws: “Het is daarom een goede zaak dat de VDAB die werkgeversfeedback dit jaar verder in de verf zal zetten. Onze organisatie zal daar met plezier haar schouders onder zetten. Het is, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt zich in alle hevigheid laat voelen, immers essentieel dat werkgevers aan de VDAB kunnen laten weten of de doorgestuurde profielen voldoen. Dat is niet alleen in het belang van de werkgever, maar ook voordelig voor de werkzoekende, die dan kan bijsturen waar nodig. Nog te veel werkzoekenden komen niet opdagen of laten een totaal ongemotiveerde nadruk na.”

Bovendien helpt die sollicitatiefeedback ook om zogenoemde schijnsollicitanten te melden aan de VDAB. 44 procent van de Vlaamse ondernemingen werd het afgelopen jaar geconfronteerd met dergelijke nepsollicitanten die enkel solliciteren om aan te tonen dat ze voldoende inspanningen leveren om een baan te vinden, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. “Dat aantal blijft hoog liggen en net nu we echt iedereen die kan werken kunnen gebruiken op de arbeidsmarkt, is dat een bijzonder jammerlijke verspilling van talent. Daarom is het primordiaal dat werkgevers ook zulke werkzoekenden kunnen melden bij de VDAB, die dan, waar nodig, de betrokken nepsollicitant bij te sturen.”

Daarnaast hoopt NSZ dat door deze nieuwe aanpak ook werkgevers, nog meer dan nu het geval is, de niet-weerhouden sollicitanten op de hoogte brengen dat ze niet weerhouden zijn. NSZ is reeds blij met een standaardmail op voorwaarde dat, wanneer werkzoekenden meer details opvragen, ze die ook krijgen. Dat is trouwens niet meer dan elementaire beleefdheid die ook goed is voor de reputatie van het bedrijf.

deel dit