Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Is het te warm om te werken?

Ook vandaag zullen de temperaturen de 30° graden overstijgen. Maar is het dan ook te warm om te werken? Om vast te stellen of het te warm is om te werken wordt de temperatuur in ieder geval niet opgemeten met een doordeweekse thermometer.

werk hitte

Ramadan: niet evident om lichter werk te geven aan medewerker die Ramadan volgt

Uit onderzoek van NSZ blijkt dat in ondernemingen die moslims in dienst hebben 68 procent de ramadan ook effectief volgt. Twee derde van de ondernemingen merkt op dat hun moslimmedewerkers tijdens die vastenperiode minder alert en fit zijn. En voor kleine ondernemingen is het niet evident om hen dan minder of lichter werk te geven.

werkgever werk ramadan moslim

In 5 procent van de horecazaken stelen klanten elke dag

In 9 op de 10 horecazaken durven klanten al eens decoratie, bestek, glazen en zo meer mee te grissen, zo blijkt uit onderzoek dat NSZ voerde bij 488 eetgelegenheden in dit land. Bij 5 procent van de horecazaken gebeurt dat zelfs elke dag.

horeca diefstal café restaurant hotel

Privacycommissie mag onder geen beding als politie optreden

Volgens NSZ is het absoluut niet zinvol om de Privacycommissie meer bevoegdheden te geven, zoals de commissie dat vandaag vraagt. Het kan immers niet de bedoeling zijn dat deze instantie zomaar bij bedrijven kan binnenvallen en inbeslagnames zou mogen verrichten.

privacy privacycommissie

Tv-zender VIER zoekt ondernemers

Binnenkort start televisiezender 'VIER' met de opnames van een Vlaamse versie van het BBC-programma 'Dragon's Den'. Hierin worden ondernemers figuurlijk Voor de leeuwen geworpen. Met als doel een kapitaalinfiltratie in hun eigen bedrijf.

voor de leeuwen dragon's den

100 keer meer zelfstandigen dan ambtenaren aan de slag na hun pensioen

Als zelfstandigen met pensioen gaan, doen ze dat zo’n 5 jaar later dan werknemers, zo blijkt uit een analyse van NSZ op basis van gegevens van het RSVZ en de OESO. Bovendien stelt de ondernemersorganisatie vast dat steeds meer zelfstandigen actief blijven na de pensioenleeftijd.

pensioen minimumpensioen actief na pensioenleeftijd

Niet meer dan logisch dat hinderpremies voor overlast openbare werken fiscaal vrijgesteld worden

NSZ is tevreden dat hinderpremies die zelfstandigen kunnen krijgen wanneer ze te kampen hebben met overlast door openbare werken fiscaal vrijgesteld zullen worden vanaf 2018.NSZ heeft steeds benadrukt dat dergelijke hinderpremies belastingvrij moesten zijn. Het is goed dat de federale regering daar nu werk van maakt.

openbare werken hinderpremie belastingvrij fiscale vrijstelling

6 op de 10 cijferprofessionals vinden afschaffing kwartaalvoorschotten btw slechte zaak

De afschaffing van de kwartaalvoorschotten voor de btw, die inging op 1 april, wordt slechts door 39 procent van de cijferberoepers geapprecieerd. Dat blijkt uit onderzoek dat gevoerd werd door ondernemersorganisatie NSZ en de bij haar aangesloten sectorfederatie van de cijferprofessionals KVABB, samen met Forum for the Future.

btw boekhouder voorschot cijferprofessional kvabb

Weldra mogelijk op vraag van NSZ: winkeldiefstalboete + verhoogde fiscale aftrek elektronische betalingen

NSZ is tevreden over een aantal veiligheidsmaatregelen van de themaministerraad over veiligheid. Zo zullen handelaars op vraag van NSZ weldra een winkeldiefstalboete kunnen aanrekenen aan winkeldieven en wordt de fiscale aftrek verhoogd voor elektronische betalingen.

winkeldiefstal winkeldief elektronische betaling boete fiscaal aftrekbaar

Minimale dienstverlening ‘light’ is veel te mager

De plannen voor de invoering van een minimale dienstverlening bij de NMBS gaan voor NSZ helemaal niet ver genoeg. Een gegarandeerde dienstverlening bij stakingen is hiermee niet mogelijk en de voorziene stok achter de deur is al evenzeer een lachertje.

minimale dienstverlening spoor trein nmbs infrabel françois bellot

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer