Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Nieuws

Federale overheid gebuisd: nog geen 4 op de 10 ondernemersvragen kregen een juist antwoord

Het RIZIV en de RSZ scoren ondermaats in hun relaties met de ondernemers. De FOD Economie en de FOD Financiën zijn op het vlak van ondernemersvriendelijkheid de beste leerlingen van de klas. Dat blijkt uit onderzoek dat marktonderzoeksbureau MCP Quality Services voor NSZ voerde.

rsz riziv fod financiën fod economie

Werkgevers bestraffen bij deeltijdse arbeid is zoals schieten met kanon op mug

NSZ veroordeelt de plannen van federaal minister van Werk Kris Peeters (CD&V) om werkgevers met deeltijdse werknemers met een inkomensgarantieuitkering (IGU) te beboeten wanneer ze extra arbeidsuren niet aanbieden aan deze werknemers. Dat zal alleen maar zorgen voor extra administratieve rompslomp voor bedrijven.

boete kris peeters deeltijdse arbeid

Cijferberoepen riskeren digitale trein te missen

Slechts 12 procent van de boekhoud- en accountancykantoren is al volledig gedigitaliseerd, zo blijkt uit onderzoek dat gevoerd werd door ondernemersorganisatie NSZ, boekhouderfederatie KVABB en Forum for the Future en waaraan 1069 cijferprofessionals uit heel het land hebben deelgenomen.

e-facturatie boekhouder cijferberoep cijferprofessional digitalisering

Steeds meer piepjonge zelfstandigen en toch moet het nog beter

Ondernemen is de laatste jaren hipper geworden bij jongeren. Op tien jaar tijd is het aantal echt jonge zelfstandigen, tussen de 18 en 22 jaar jong, gestegen met 54 procent, terwijl het totaal aantal zelfstandigen tijdens diezelfde periode ‘slechts’ met 20 procent gestegen. Dat blijkt uit een analyse die NSZ maakte op basis van RSVZ-gegevens.

onderwijs ondernemerschap jonge zelfstandige jonge ondernemer jongeren financiële geletterdheid

Schrijf u nu in voor de Dag van de Ambachten

Op 26 november 2017 vindt de 11de editie van de Dag van de Ambachten plaats. Ambachtslui die aan dit evenement willen deelnemen, kunnen zich tot 10 oktober 2017 inschrijven.

ambacht dag van de ambacht ambachtslieden

Brussel lanceert de Free Shopping Bus

Sinds 1 september rijden er in Brussel elke vrijdag en zaterdag, maar ook elke eerste zondag van de maand gratis Free Shopping Bussen rond tussen verschillende wijken. Het doel van deze bussen bestaat erin om Hoog- en Laag-Brussel met elkaar te verbinden en zo verschillende handelswijken te promoten.

brussel free shopping bus

Iedere klant blijft koning, maar NSZ begrijpt waakzaamheid kledingwinkels

NSZ is er niet van overtuigd dat klanten van vreemde origine anders worden behandeld in kledingwinkels. Dat blijkt één van de conclusies te zijn van een masterproef van een sociologe aan de VUB. Dat winkeliers klanten van vreemde origine, zoals het onderzoek stelt, meer in de gaten worden gehouden, is niet onlogisch.

winkeldiefstal discriminatie kledingwinkel

Oppassen voor mijnheer Jacobs van Financiën

Sinds een aantal dagen worden ondernemers opgebeld door een persoon die zich onder de naam Jacobs voordoet als een medewerker van Financiën en vraagt om te adverteren in een publicatie van de FOD Financiën. Wie deze ronselaar afwimpelt, krijgt te horen dat de fiscus hen extra zal controleren.

reclameronselaar fod financiën jacobs

NSZ pleit voor hogere ziekte-uitkeringen voor zelfstandigen en dat vanaf de eerste dag ziekte

Op tien jaar tijd nam het aantal langdurig zieke zelfstandigen toe met 36 procent. Eind 2016 zaten er 24.472 zelfstandigen al langer dan één jaar ziek thuis. Het aantal langdurig zieke werknemers nam de afgelopen tien jaar dan weer toe met maar liefst 70 procent.

arbeidsongeschikt uitkering langdurig ziek ziek

8 procent meer winkeldiefstallen en opmerkelijk meer diefstal van voedingsproducten

Vorig jaar werden er bijna 45.500 goederen gestolen bij winkels die geregistreerd zijn bij P&V. Dit is een stijging met 8 procent tegenover 2015. Bovendien worden een pak winkeldiefstallen pas achteraf vastgesteld of geeft de handelaar de diefstal niet aan.

winkeldiefstal

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer