Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Diensten

Een helpende hand voor elke ondernemer

NSZ behartigt niet alleen de belangen van alle ondernemers in dit land, wie lid is van NSZ krijgt immers een uitgebreid dienstenpakket aangeboden waarvan hij of zij naar hartenlust gebruik kan maken.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor gratis advies en informatie over: contracten / schuldvordering / bemiddeling / sociaal statuut / personeelsbeleid / steunmaatregelen / fiscale zaken / handelspraktijken / start en groei van uw onderneming / huur en verhuur/ 

Personeelszaken

Uw medewerkers zijn een zeer belangrijke schakel in uw onderneming. Dat wil echter niet zeggen dat alles op rozen loopt bij ondernemers die personeel in dienst hebben. Al uw vragen over aanwerving, tewerkstelling, ontslag en alle bijbehorende materies zijn dus zeer welkom.

Het eenheidsstatuut, dat inging op 1 januari 2014, zorgde voor belangrijke veranderingen: uniforme opzegtermijnen voor arbeiders en bedienden, de verplichte motivering bij een ontslag en dergelijke. Personeelskwesties nemen dan ook heel wat tijd in beslag bij zelfstandigen met personeel en bij kmo’s. Ook op dat vlak is NSZ er om u te helpen en te adviseren. Enkele voorbeelden:

• Bijdrageverminderingen bij aanwervingen
Bij de aanwerving van uw eerste vijf werknemers kan u vermindering genieten van RSZ-bijdragen. Ook bij het aanwerven van langdurige werkzoekenden, jongere en oudere werknemers kan een vermindering bekomen worden.

• Ontslag
U kan uw werknemer ontslaan mits het respecteren van een opzegtermijn. Indien u verkiest om de arbeidsovereenkomst onmiddellijk te beëindigen, dan betaalt u een verbrekingsvergoeding. Onder bepaalde omstandigheden is het ontslag om dringende reden mogelijk.

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer