Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Diensten

Een helpende hand voor elke ondernemer

NSZ behartigt niet alleen de belangen van alle ondernemers in dit land, wie lid is van NSZ krijgt immers een uitgebreid dienstenpakket aangeboden waarvan hij of zij naar hartenlust gebruik kan maken.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor gratis advies en informatie over: contracten / schuldvordering / bemiddeling / sociaal statuut / personeelsbeleid / steunmaatregelen / fiscale zaken / handelspraktijken / start en groei van uw onderneming / huur en verhuur/ 

Fiscaal advies

Fiscale vragen en uitdagingen duiken regelmatig op in het leven van een ondernemer. Dat fiscaal luik steekt bovendien zeer complex in mekaar, maar het heeft wel een grote invloed op uw leven en uw inkomsten. Ook voor fiscale vragen kan u steeds terecht bij NSZ.

Zonder enige zin voor overdrijving kunnen we zeggen dat het fiscaal stelsel in België zeer complex in mekaar zit. Het gaat om een groot huis met bijzonder veel koterijen ernaast. Het is met andere woorden als ondernemer niet altijd evident om er de weg in terug te vinden. Enkele voorbeelden verduidelijken die complexe situatie:

• Moet ik 6, 12 of 21 procent btw aanreken?
Het is niet altijd eenduidig welk btw-tarief er moet toegepast worden. Elke zelfstandige is btw-plichtig, maar naargelang het product of dienst worden er verschillende btw-tarieven toegepast, zowel voor de producten die u verkoopt als voor de producten die u aankoopt.

• Hoe zit het nu weer met de liquidatiebonus?
Zelfstandigen die willen genieten van een liquidatiebonus van 10 procent (i.p.v. 25 procent) moeten die 10 procent meteen betalen en de winst in hun vennootschap houden, zo besliste de regering.

• Wat moet ik doen wanneer ik mijn belastings- of btw-schulden niet meer kan betalen?
NSZ kan u helpen met het voorstellen van een passend afbetalingsplan. Weet in ieder geval dat 7 procent de jaarlijkse rentevoet is voor de nalatigheidsintresten die u moet betalen wanneer u fiscale schulden heeft.

Uiteraard helpen we u ook graag verder met andere fiscale vragen en kopbrekers.Voor boekhoudkundige vragen en problemen kan u steeds terecht bij volgende boekhoudkantoren. Als NSZ-lid krijgt u er bovendien gratis en vrijblijvend eerstelijnsadvies. Vergeet deze troef zeker niet achter de hand te houden!

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer