Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Diensten

Een helpende hand voor elke ondernemer

NSZ behartigt niet alleen de belangen van alle ondernemers in dit land, wie lid is van NSZ krijgt immers een uitgebreid dienstenpakket aangeboden waarvan hij of zij naar hartenlust gebruik kan maken.

Bij ons bent u aan het juiste adres voor gratis advies en informatie over: contracten / schuldvordering / bemiddeling / sociaal statuut / personeelsbeleid / steunmaatregelen / fiscale zaken / handelspraktijken / start en groei van uw onderneming / huur en verhuur/ 

Adviesverlening

Onze juridische adviseurs helpen u graag verder wanneer u geconfronteerd wordt met bepaalde vragen. Als ondernemer is het immers niet altijd eenvoudig om op de hoogte te blijven van uw rechten en plichten. Bovendien zorgen we voor een snel, adequaat en uitgebreid antwoord waarmee u zo aan de slag kan.

Bekijk dienst

Schuldvordering

Iedere ondernemer wordt vroeg of laat jammer genoeg geconfronteerd met slechte betalers, klanten die niet op tijd of zelfs helemaal niet betalen. Omdat het niet meer dan normaal is dat u betaald wordt voor uw producten of uw prestaties, gaat NSZ Plus, de schuldvorderingsdienst van NSZ, achter die openstaande facturen aan en dat volledig gratis voor wie lid is van NSZ.

Bekijk dienst

Bemiddeling

Indien uw onderneming een geschil of een conflict heeft met een andere partij, kan NSZ op uw vraag tussenkomen om te bemiddelen. Aangezien conflicten tonnen energie vreten, is het beter om die weg te werken. Bemiddeling is daar een ideale manier toe.

Bekijk dienst

Steunmaatregelen en subsidies

Ondernemers kunnen op verschillende beleidsniveaus genieten van een resem steunmaatregelen en subsidies. Probleem is echter dat heel dat kluwen aan maatregelen moeilijk te ontwarren is. Bij ons bent u alvast aan het juiste adres voor een gedetailleerd overzicht van de steun en subsidies waarop u specifiek recht heeft.

Bekijk dienst

Contracten

NSZ beschikt over een brede waaier aan modelcontracten en typebrieven. Uiteraard zijn die documenten voor alle NSZ-leden gratis toegankelijk. Bovendien gaan we nog een stap verder en zorgen we ook voor de opmaak van aangepaste en specifieke contracten en brieven.

Bekijk dienst

Advies en informatie over uw sociaal statuut

Het sociaal statuut, waarvoor u per kwartaal bijdragen betaalt, kan u beschouwen als een reddingsvest voor wanneer het mis gaat met uw activiteit of uzelf. Die reddingsvest kreeg de afgelopen jaren, onder impuls van NSZ, de nodige opsmuk, maar toch blijft er nog een pak werk om van het sociaal statuut een evenwaardig statuut te maken aan dat van werknemers en ambtenaren. Ondertussen kan u bij ons terecht voor vragen over uw pensioen, arbeidsongeschiktheidsuitkering,  vrijstelling van betaling van sociale bijdragen en zo meer.

Bekijk dienst

Personeelszaken

Uw medewerkers zijn een zeer belangrijke schakel in uw onderneming. Dat wil echter niet zeggen dat alles op rozen loopt bij ondernemers die personeel in dienst hebben. Al uw vragen over aanwerving, tewerkstelling, ontslag en alle bijbehorende materies zijn dus zeer welkom.

Bekijk dienst

Fiscaal advies

Fiscale vragen en uitdagingen duiken regelmatig op in het leven van een ondernemer. Dat fiscaal luik steekt bovendien zeer complex in mekaar, maar het heeft wel een grote invloed op uw leven en uw inkomsten. Ook voor fiscale vragen kan u steeds terecht bij NSZ. Daarnaast beschikken we over een uitgebreid netwerk aan cijferprofessionals waar u gratis eerstelijnsadvies aan kan vragen.

Bekijk dienst

Handelszaken

Specifiek voor handelaars geldt het handelsrecht, dat recent nog in een modern kleedje werd gestoken. Wil u weten wat kan en mag als handelaar? Dan zorgt NSZ voor een bevattelijke uitleg. Zo kan u zich concentreren op uw zaak en weet u in één handomdraai waar u aan toe bent.

Bekijk dienst

Huur en verhuur

Ondernemers worden regelmatig geconfronteerd met het huren en verhuren. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat u als handelaar een handelsruimte huurt of dat u als zelfstandige een appartement verhuurt als appeltje voor de dorst, kwestie van uw karig pensioen (later) aan te vullen. Wie huurt of verhuurt, kan met bepaalde problemen geconfronteerd worden. Ook die nemen wij voor onze rekening.

Bekijk dienst

Eenmanszaak, BVBA, NV of…

Eenmanszaak, BVBA, NV, VOF, Comm. Venn en zo meer. U ziet het bos door de bomen niet meer en wil weten welke rechtsvorm het beste bij uw onderneming past. NSZ kan u hierin met raad en daad bijstaan.

Bekijk dienst

Word NSZ-lid

Ervaar alle voordelen van ons lidmaatschap

Registreer